Hvad gør et ansigtsserum for din hud?

Et godt serum i hudplejerutinen er et trin, som ofte kan blive glemt. Faktisk er et ansigtsserum lige så vigtigt et punkt som de andre produkter i en grundig hudplejerutine. Et serum kan nemlig hjælpe dig med at give det ekstra boost, som din hud har brug for. Men hvad kan et ansigtsserum helt præcist, og hvordan skal det bruges?

Læs med her! Så vil vi gøre dig lidt klogere på, hvorfor det er værd at indarbejde i sin hudplejerutine.

Hvad er et serum?

Et serum er et effektivt hudplejeprodukt, som kan bruges til at booste din hudplejerutine. Det bruges efter din rens og toner, og før din ansigtscreme. Serummer består af små molekyler, som kan trænge dybt ind i huden, og levere en høj koncentration af effektive ingredienser. De indeholder en højere koncentration af aktive ingredienser, end eksempelvis en klassisk ansigtscreme gør. Konsistensen er let og de kommer enten i form af gel eller olie – nogle serummer kan endda have en mere vandlignende konsistens. Typisk vil et serum være målrettet specifikke hudproblematikker, så som rynker, tør hud og akne, så du kan tilføje netop det boost til hudplejerutinen, som din hud har brug for.

Hvordan virker de på huden, og hvordan skal de bruges?

Din hud består af flere lag. Epidermis er det yderste lag – og det vil ofte være tilstoppet med snavs og døde hudceller. Hvis man går et lag ned, finder man dermis, og det er stedet for alle former for cellulær aktivitet og hudcelleproduktion. Det er dette lag, som du vil have dit ansigtsserum til at trænge ned i. Derfor er det vigtigt at have renset sin hud godt, før man påfører sit serum, så det har mulighed for at trænge igennem epidermis. Grundet serummets koncentrerede formel er 2-3 dråber nok til hele ansigtet og halsen. Massér dit serum godt ind, og lad det tørre. Herefter bruger du din sædvanlige ansigtscreme til at fastlåse fugt i huden. Hvor mange hudplejeprodukter arbejder på overfaldeniveau, trænger et serum dybere ind, hvorfor effekten af ingredienserne også varer ved i længere tid. Brug gerne dit serum både morgen og aften, for at opnå de bedste resultater.

Hvilke hudtyper kan have gavn af at bruge et serum?

Det er heldigvis nemt at svare på; alle kan nemlig have gavn af at bruge et serum.  Ansigtsserummer er ikke hårde for huden, som eksempelvis eksfolierende produkter eller nogle tonere kan være. Derfor kan selv sensitive hudtyper have stor gavn af at bruge et serum til at booste hudplejerutinen. Som tidligere nævnt vil de fleste serummer også være udviklet til at tackle specifikke problematikker, så der er helt sikkert et serum for dig, om du har fedtet, tør, moden eller sensitiv hud.

Serummer i vores sortiment

Er du på jagt efter det perfekte serum til din hudplejerutine, så har vi et godt udvalg fra vores spændende brands.

Evolve Beauty

I sortimentet hos Evolve Beauty finder du deres prisvindende Hyaluronic Serum 200, som er til normal til tør hud. Det indeholder 200mg hyaluronsyre pr. flaske. Hyaluronsyre har vist sig at fugte huden indefra og udjævne fine linjer og rynker. Økologisk granatæbleekstrakt i formlen blødgør og beskytter, og serummet har desuden en skøn mild duft af økologisk rosenvand. Har du fedtet/uren/kombineret hud, er Rainforrest Rescue Blemish Serum et godt valg for dig. Det er et let serum der renser og skaber balance i hud med tilbøjelighed til urenheder og tilstoppede porer.

Adaptology

Adaptology har også nogle gode bud på serummer, som er tilpasset specifikke hudproblematikker. Har du tør hud, skal du vælge Dry Spell Serum, som hjælper med at genopbygge hudbarrieren ved at fastlåse fugt i huden. Det forbedrer desuden fremkomsten af rødme og beroliger irritation.

Har du uren hud, er Adaptolgys Break Free Serum et oplagt valg. Dette afbalancerende serum arbejder på at reducere tegn på udbrud og urenheder.

Adaptologys Time Warp Anti-Aging Serum er til dig med moden hud.  Serummet hjælper med at reducere rynkedybden, understøtter kollagenproduktion, og har samtidigt en blødgørende effekt på huden.

Som en lille bonus har Adaptology også deres Hydro Pump Booster, som kan bruges af alle hudtyper. Denne vandbaserede adaptogene gel bidrager med 1% hyaluronsyre med multimolekylær vægt for at give dybdevirkende fugt til huden og udglatning af rynker fra dehydrering.

ILIA

I ILIAs sortiment finder du det velkendte Super Serum Skin Tint SPF 30, som er det ultimative multi-tasker produkt. Det er et rent, let dækkende, tonet mineralsk SPF-30 serum, som blander makeup, solbeskyttelse og hudpleje i ét produkt.  Serummet hjælper til at fastholde fugt i huden, udjævne hudtonen, blødgøre huden samt udjævne fine linjer.

COOLA

Dew Good Iluminating Serum SPF 30 fra COOLA er et silkeblødt serum, som giver øjeblikkelig glød med en dewy finish og vægtløs SPF 30-beskyttelse. Ud over SPF-beskyttelse hjælper Dew Good ligeledes med at afbøde virkningerne af blåt lys, forurening og andre miljøbelastninger med vores BlueScreen™ Digital De-Stress™-teknologi. Disse fordele kan du ligeledes finde i deres Sun Silk Drops SPF 30, som kan bruges alene eller blandes op med din foretrukne fugtighedscreme eller foundation.