Hvordan påvirker sommeren vores hud?

Når sommeren rammer og solen kommer frem ændres vores rutiner sig ofte en smule. Aftenerne bliver længere, temperaturen bliver højere og vi bruger mere tid udenfor. Det er alment kendt, at det i denne sæson er ekstra vigtigt at huske sin SPF for ikke at blive solskoldet, men hvordan påvirker denne tid ellers vores hud?

Flere udbrud af urenheder

Hvis du bemærker at din hud pludselig føles mere fedtet end normalt, så kan du højest sandsynligt finde synderen i den højere temperatur og luftfugtighed. Dine talgkirtler bliver nemlig mere aktive i det varme vejr, hvilket kan gøre din hud mere fedtet – og i sidste ende kan det resultere i flere udbrud. Derudover kan varmen få dig til at svede mere end normalt, hvilket også kan fremprovokere udbrud i huden.

Der er generelt højere niveauer af bakterier om sommeren, fordi bakterier elsker den højere luftfugtighed. Sørg derfor for at opbevare dine hudplejeprodukter et tørt og køligt sted. Rens dine makeup-pensler jævnligt, så potentielle udbrud kan holdes nede.

En dehydreret hud

Vejrskiftet, en tur i poolen eller bare ophold i solen i sig selv, vil reducere fugten i vores hud. Den varme sol kan få os til at svede lidt ekstra, hvilket ligeledes kan føre til fugttab.

Ud over at sørge for at drikke en masse vand, kan du nemt give din hud et boost af fugt i løbet af dagen med en ansigtsmist. Prøv eksempelvis COOLAs Refreshing Water Mist SPF 15, som både opfrisker din SPF-beskyttelse og fugter huden på en og samme tid. Daily Defence Moisture Mist fra Evolve kan også være rigtig god. Den indeholder hyaluronsyre, som er kendt for at være særlig effektiv til at fastlåse fugt i huden.

Klassikeren: solskader

Solforbrændinger, solpletter, rynker, melasma og tørre plamager. Selvom sommersolen er skøn, kan den også være hård mod huden. SPF skal bruges året rundt, men om sommeren er det særligt vigtigt at huske det. Solbeskyttelse kommer i mange forskellige afskygninger, så du nemt kan vælge den variant du er mest til. Er du ikke allerede bekendt med COOLAs sortiment, kan du her få et bredt sortiment af solpleje både i form af creme, lotion, serum, mist og spray. Deres populære Classic Body Sprays er perfekte til dig, der ikke vil bruge for meget tid på at smøre solcreme ind. Den har en ultrafin mist som lægger sig let på huden uden at fedte. Den fås i varianterne: Piña Colada SPF 30, Guava Mango SPF 50, Tropical Coconut SPF 30, Fragrance-Free SPF 50.⁠

Solens fordele for huden

Nu har vi nævnt en masse udfordringer med sommervejret – men det er dog ikke skidt det hele.  Faktisk kan sommersolen og den varme temperatur også have en positiv effekt på din hud.  Solen giver dig nemlig et boost af D-vitamin, som hjælper kroppen til at optage kalk, og er derfor vigtig for knogler og muskler. Døjer du med psoriasis kan solen også hjælpe med at reducere dine gener. Solens UVB-stråler sænker nemlig den hurtige hudvækst, der fremstår som psoriasis. Ultraviolet lys er faktisk så effektivt til at lindre psoriasissymptomer, at det bruges i fototerapi.

Solbeskyttelse med et skandinavisk islæt På jagt efter nogle lækre sommernyheder til sæsonen? Vi har netop budt velkommen til et nyt naturligt solplejebrand ved navn Splash. Med Splash får du solbeskyttelse, der er inspirereret af Skandinaviens sans for kvalitet og design. I sortimentet finder du fire lette Sunscreen Mists og en Aftersun mist, som alle er skabt på naturlige ingredienser og koralrevsvenlige ingredienser. De forfriskende mists lægger sig let på huden uden at klistre.