Hvad er niacinamid?

Når man kigger på hudplejeingredienser, så er niacinamid en topisk version af B3-vitamin. Naturligt findes B3-vitamin i fødevarer som æg, grønne grøntsager, bønner, fisk og mælk.  Der er dog ingen garanti for, at næringen fra din kost har indflydelse på din hud. Hvis du vil sikre dig, at din hud drager nytte af alle fordelene fra B3-vitamin, så er den bedste løsning at benytte ingrediensen topisk.

Niacinamid vil typisk findes i anti-age produkter eller produkter til uren hud og ofte i serummer. Når man benytter ingrediensen, kan man forvente en blødere og mere fugtet hud.

Hvilke fordele har niacinamid?

Niacinamid er en effektiv multitasker med mange gode fordele for huden. Det kan blandt andet hjælpe din hud til at skabe en beskyttende overflade, som desuden kan hjælpe med at fastholde fugt i huden. Dette er en egenskab, som alle hudtyper kan nyde godt af – især hvis du har moden hud, tør hud, eller måske døjer med eksem. Faktisk kan rigtig mange hudproblemer have godt af niacinamid, da det kan hjælpe med at reducere rødme og inflammation.

Ingrediensen har mange fordele for hudens generelle sundhed og fremtoning. Ud over sine fantastiske anti-age egenskaber, hjælper det også med at opbygge keratin, som er en slags protein, der holder din hud fast og sund. Det minimerer porerne, reducerer fine linjer og rynker, og beskytter mod miljømæssige stressfaktorer så som sollys og forurening.

Døjer du med akne, kan niacinamid også hjælpe, da det reducerer talgproduktionen.

I hvilke produkter kan jeg finde niacinamid?

Er du på udkig efter produkter med niacinamid i vores sortiment, har vi en række gode forslag.

Adaptology har to gode bud på serummer med niacinamid. Har du moden hud, kan du prøve deres Time Warp Anti-Aging Serum, som er skabt til at udglatte fine linjer og rynker, forbedre hudens glød, øge fastheden og styrke kollagenproduktionen. Til uren hud har de Break Free serum, som arbejder på at reducere tegn på udbrud og urenheder. Dette gør den med tre kerneingredienser; bakuchiol og 4% niacinamid, som kombineres med 1% salicylsyre fra ekstrakt af hvid-pil, der renser tilstoppede porer og booster eksfoliering.

I COOLAs Sun Silk Crème SPF 30 vil du også finde niacinamid. Den består af en blanding af antioxidanter, som afbøder virkningen af frie radikaler, mens plantestamceller og niacinamid forbedrer hudens glød og giver et mere ungdommeligt udtryk.

Til den sidste finish i din hudplejerutine har ILIA to gode bud på hudplejeforlængende makeup med niacinamid. Det ene er deres populære Super Serum Skin Tint SPF 30, som er et prisvindende tonet serum med en let dækkeevne, dewy finish, mineralsk SPF og aktive niveauer af hudplejende ingredienser. Med sin unikke formel blander det makeup, hudpleje og solbeskyttelse sammen til ét let trin.

Søger du lidt mere dækning, kan du også finde niacinamid i den reformulerede True Skin Serum Foundation, som giver en vægtløs, medium dækning med en silkeagtig finish, samtidig med at den tilfører næring med en kraftig blanding af planteaktive stoffer, der holder huden i topform.