Hyaluronsyre - En fugtbevarende superingrediens

Hvis du har set nærmere på ingredienslisten på dine serummer, cremer og lotions, er du med stor sandsynlighed stødt på hyaluronsyre før. Faktisk er hyaluronsyre en af ​​de mest almindelige hudplejeproduktingredienser i verden, især for de brands der prioriterer at bruge naturlige ingredienser. Hyluronsyre er så stærk en ingrediens, at det nu er blevet en grundlæggende kerne i rigtig meget hudpleje, og det er bestemt ikke uden grund. I dette indlæg kan du blive klogere på hvad hyaluronsyre helt præcist er, og hvordan du kan bruge ingrediensen til at styrke din hudplejerutine – du bruger den højest sandsynligt allerede i et vist omfang.

Hvad er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre kan rent teknisk betegnes som en glykosaminoglykan, hvis kernefunktion er er fastholde fugt i huden. Det er en naturligt forekommende komponent i din krop, som hjælper den med at holde huden ung, frisk og fugtet. Cirka halvdelen af hyaluronsyren i din krop findes i huden, hvor resten er fordelt i andre områder som eksempelvis øjne og led. Jo mere hyaluronsyre din krop har at arbejde, jo mindre tør bliver din hud.

Med alderen daler mængden af hyaluronsyre i kroppen, og her kan du supplere gennem eksempelvis hudpleje med hyaluronsyre, som kan hjælpe med at reducere rynker og holde huden frisk og ungdommelig.

Hvilke fordele har hyaluronsyre for din hud?

Hyaluronsyre er gavnlig for huden, for når det absorberes i dine porer, sørger det for at bevare fugt i huden. Som resultat heraf vil huden fremstå mere smidig og fast. Hyaluronsyren i sig selv tilfører ikke fugt til huden, men den fastlåser i stedet den eksisterende fugt der er i huden, så det bliver vanskeligere for huden at miste den. Hvis du har en hud, der er godt hydreret, reduceres rynker på hele kroppen - ikke kun dit ansigt. Med hyaluronsyre bliver din hud mindre rynket og det er mindre sandsynligt, at den udvikler nye rynker.

Der er også noget, der tyder på, at hyaluronsyre kan reducere rødme. Dette er især fordelagtigt for mennesker med irriteret eller let inflammation i huden.

Er der bivirkninger ved Hyalorunsyre?

Der er ikke rigtigt nogle bivirkninger ved hyaluronsyre. Mens de fleste mennesker ikke behøver at bekymre sig om bivirkninger, er der et par undtagelser at være opmærksom på:

Nogle gravide og ammende kvinder bør ikke tage hyaluronsyre gennem munden. Opbygning af overskydende hyaluronsyre i kroppen kan overføre mere hyaluronsyre til babyen end beregnet, hvilket kan forårsage bivirkninger.

Hvis du lider af den sjældene hudlidelse kaldet sklerodermi, bør du ikke tage hyaluronsyre ved at påføre den på din hud. Dette kan forværre de sår, der er forbundet med tilstanden. Det vil din hudlæge eller læge dog sandsynligvis påpege, før der ordineres et produkt med hyaluronsyre.

Produkter med hyaluronsyre i vores sortiment

Er du på jagt efter det perfekte boost af hyaluronsyre til din hudplejerutine? I vores sortiment finder du nogle gode bud! Prøv eksempelvis Hydro Pump Booster serum fra Adaptology. Den vandbaserede og adaptogene gel bidrager med 1% hyaluronsyre med multimolekylær vægt for at give dybdevirkende fugt til huden og udglatning af rynker.

Hyaluronic Serum 200 fra Evolve Beauty er også svær at komme udenom, når huden skal have lidt ekstra forkælelse. Dette rene og klare serum til normal til tør hud indeholder 200mg hyaluronsyre pr. flaske og har en delikat duft af rosenvand. Til at få fugtet huden yderligere kan du toppe serummet med Daily Renew Facial Cream, som genopretter den naturlige balance i normal til tør hud med en blanding af rene, økologiske olier. Økologisk arganolie giver næring, mens naturlig hyaluronsyre beroliger og fugter.

Du kan også finde hyaluronsyre i ingredienslisten på Super Serum Skin Tint SPF 30 fra ILIA, som er fremstillet med en blanding af hyaluronsyre, plantebaseret squalen og niacinamid.

Skal makeuppen holde lidt længere, kan du toppe looket med Classic Makeup Setting Spray SPF 30 fra COOLA. Denne vægtløse spray beskytter din hud med SPF 30, holder makeuppen på plads og holder huden fugtet med hyaluronsyre på én gang.