Få det bedste ud af din ærlig parfume

Den samme parfume kan  dufte meget forskelligt afhængigt af, hvem der bruger den, og hvornår den påføres på huden. En duft udvikles og dufter forskelligt med tiden afhængigt af duftens sammensætning af noter. Det handler også om parfumens opbygning. Parfumer består af topnoter, hjertenoter og basenoter.

Parfumens tre niveauer

Topnoter er det første indtryk, du får af en parfume og kan også kaldes for hovednoter. De har en molekylær struktur, der gør, at de kan forsvinde hurtigt. Det er topnoterne, du kan dufte med det samme, når du tester en parfume, og de holder fra et par minutter og op til en halv time. Da topnoterne hurtigt kan forsvinde, kan det være en god idé at vente lidt med at bestemme sig for, hvilken parfume man skal vælge. Man har måske oplevet, at en anden person duftede fantastisk af en bestemt parfume, men når man selv prøver den i en butik, dufter den slet ikke på samme måde. Det kan skyldes, at personen havde haft parfumen på i lang tid, så hjertenoterne var kommet frem!

Hjertenoterne holder oftest i nogle timer, men det er meget forskelligt fra person til person, hvor længe de holder. Dufte kan udvikle sig forskelligt på den samme person afhængigt af alder, hormonbalance i huden, osv. Det kan for eksempel være en forklaring på, hvorfor man synes at ens yndlingsparfume pludselig ikke dufter på samme måde som den altid har gjort. Parfume handler både om kemi og biologi.

Basenoterne forsvinder langsomt, fordi de har en kraftigere molekylær struktur. Det er den fase, der holder i længst tid, og hvor selve parfumen forankres i luften.

Parfumer er følsomme sager, og det allerbedste for en parfume er at blive opbevaret ved stuetemperatur mørkt eller i sin æske, så den ikke udsættes for sollys. At opbevare den på badeværelset, som måske er det mest almindelige, er ikke så godt for parfumens holdbarhed, da temperaturen i rummet veksler, når man går i bad, og det kan blive fugtigt og meget varmt.

Påføring af parfume

Man vil naturligvis gerne dufte godt af parfume hele dagen. Desværre er det få parfumer, der holder en hel arbejdsdag. En Eau de Parfum (EdP) holder i cirka fem timer, og en Eau de Toilette (EdT) holder i cirka tre timer. Det skyldes, at EdP indeholder mere koncentreret duftolie. Der findes heldigvis et par tricks til at få duften til at holde så længe som muligt.

Et tip for at få duften til at holde i flere timer er at fugte huden først, for eksempel med creme. Parfume sætter sig bedre fast på huden, hvis huden ikke er tør, så derfor kan det være en god idé at tilføre fugt til huden, inden man påfører parfume.

Punkter på kroppen, hvor pulsen er tæt på overfladen, er gode steder at påføre parfume. Kropsvarme intensiverer nemlig duft. Håndleddene og bag kæbelinjen er de mest almindelige steder at påføre parfume, men husk at lade være med at gnide overfladerne mod hinanden, efter man har påført parfume. Parfume skal kun påføres og lufttørre.

Andre tips kan være at påføre i armhule, knæled og albueled, som også er steder på kroppen, hvor der er varm. Du kan med fordel påføre to lag for ekstra holdbarhed.

Ud over de skønne og indbydene dufte, er ærlig er produceret med et ønske om at skabe et ærligt produkt uden unødige allergener og med stor hensyntagen til miljøet.

Parfumerne fra ærlig er allergivenlige. Allergivenlige dufte er forskellige fra almindelige dufte. Allergivenlige dufte er fri for langt de fleste æteriske olier, hvilket gør dem generelt mere specielle.

Derfor kan man også komme ud for at allergivenlige dufte ikke varer så længe som almindelige dufte, fordi man skal springe brugen af ingredienser over, som hjælper med at lave de basisnoter, der varer længe.

Det er derfor også en lang proces at udvikle dufte til ærlig, da vi netop ønsker at parfumerne skal vare så længe som muligt og dufte fantastiske.

Hver en parfume er nøje udviklet og gennemarbejdet for at sikre, at du får en skøn parfume i absolut bedste kvalitet.