Gode råd mod akne

Vi har nok næsten alle prøvet det på et eller andet tidspunkt i livet. Akne rammer millioner af mennesker hvert år – især yngre mennesker. Heldigvis er der hjælp at hente i form af gode remedier og tips og tricks. I dette blogindlæg vil vi komme ind på hvad akne er, hvordan du kan behandle det, og hvilke naturlige hudplejeprodukter du kan bruge.

Hvad er akne? 

Din hud har tusindvis af små porer, hvor døde hudceller, fugt, hår og snavs kan samle sig over tid.  Når porerne blive tilstoppede, kan du opleve at du pludselig får hvide- og sorte hudorme samt bumser. Akne er flertalsform af denne tilstand – akne definerer altså, når du har flere bumser eller urenheder på én gang. De kan sprede sig over dit ansigt eller resten af ​​din krop. Tilstanden er mest udbredt i teenagealderen, men det kan ramme alle.

Døjer du med akne, så er du ikke alene. Det er sandsynligvis et af de mest udbredte hudproblemer på verdensplan.

Hvad kommer akne af?

Der kan være mange grunde til, at man oplever problemer med akne, men hovedårsagen er den samme – nemlig blokerede porer. Nogle er mere eksponerede overfor anke, end andre er, og dette kan blandt andet skyldes:

Din hudtype

Nogle mennesker har større tilbøjelighed til at få problemer med akne, end andre er. Paradoksalt nok, så kan både dem med fedtet og tør hud opleve problemer med akne. Naturlig fedtet hud gør det lettere for bakterier at strømme ind i bunden af ​​dine porer, hvilket forårsager blokeringer, som kan giver urenheder. Hvis du derimod har tør hud, kan din hud producere ekstra olie for at forhindre fugttab i huden, hvilket kan give det samme problem.

Kost

Visse fødevarer, især dem med højt indhold af mættede fedtstoffer, kan få din hud til at producere ekstra olie eller sved. Det gør det let for bakterier og døde hudceller at tilstoppe dine porer i forhold til, hvis du spiste mere sundt. Har du fødevarerallergi eller intolerance kan disse også have medvirken i din akne.

Dit miljø

Hvis du bor et sted med mange miljøforurenende stoffer i luften, kan dette også betyde noget for din hud. Snavs eller andre forurenende stoffer kan komme ind i dine porer og tilstoppe dem.

Hormoner

Homonel ubalance kan give akne. En øget mængde hormon i blodet kan føre til overproduktion af talg, som tilstopper porerne. Derfor vil mange i teenagealderen opleve problemer med akne, da puberteten vil få hormonniveauet i gang. Hormonelle urenheder kan også vise sig i forbindelse med menstruation, graviditet og PCOS.

Behandling af akne

Der er flere måder at behandle akne på, uanset hvad årsagen til det er. Vi har her samlet tre gode vaner, der kan hjælpe dig godt på vej mod urenhederne. Døjer du med særlig slem akne eller virkelig intens dermatitis, så kan det højest sandsynlig kræve hjælp fra en hudlæge eller læge.

Sørg for at rense din hud

For at starte et helt simpelt sted, så sørg for at vaske eller rense dit ansigt som minimum to gange om dagen og når du har trænet. Sved er en af de førende grunde til at bakterier og snavs kommer ind i hudens porer. Ved at få renset snavset af to til tre gange om dagen kan du slippe af med en stor del af det, uden at udtørre huden eller strippe for meget talg ud af huden. Din hud har nemlig stadig brug for en vis mængde talg, da det hjælper med at holde huden sund. Talg fungerer som et beskyttende lag, der hjælper med at holde huden fugtet og skabe en barriere mod bakterier.

Lad være med at poppe dine bumser

Det kan være fristende at poppe bumser, men som du nok allerede har hørt rigtig mange gange, så er det bedst at lade dem være. Bakterier i bumserne kan let sprede sig til resten af ​​dine porer, hvis du ikke er forsigtig. Det er altid bedre at behandle din akne, og lade din bumser forsvinde af sig selv over tid.

Vask dit pudebetræk og undgå at røre for meget ved dit ansigt

Man kan hurtigt og ganske ubevist komme til at gnide døde hudceller og bakterier ind i sin hud. Dette kan eksempelvis ske, hvis du i løbet af dagen rører meget ved dit ansigt. Det kan også ske om natten, når du gnider hovedet rundt på hovedpuden. Forsøg så vidt muligt at holde hænderne fra ansigtet, og vask gerne dit sengetøj ca. hver 14. dag.

Produkter mod akne

I vores sortiment finder du et bredt udvalg af naturlige produkter, der er skabt specifikt til at hjælpe mod uren hud. Prøv eksempelvis Adaptologys Break Free serie, som består af både rens, toner, serum og fugtighedscreme. Serien er målrettet til uren og fedtet hud, og den er skabt med avancerede naturlige biomimetiske formler med adaptogener som kernen.

Er du på jagt efter en dybderensende ansigtsmaske mod urenhederne, så er Evolves True Balance SOS Mask sikkert lige noget for dig! Den grønne lermaske er designet til at rense hud med tilbøjelighed til urenheder og skabe balance i huden. Masken kan bruges af alle hudtyper – også sensitiv hud.

Et andet bud fra Evolve er deres Rainforest Rescue Blemish Serum, som er velegnet til fedtet og kombineret hud.  Det potente serum kan både anvendes som et traditionelt ansigtsserum, men kan også bruges som pletbehandling direkte på urenhederne. Til fedtet og kombineret hud kan du følge op med Evolves True Balance Lotion, som balancerer, fugter og hjælper med at reducere fremkomsten af porer.

Der er mange måder at gribe akne an på, og uanset hvilken metode du vælger, så kan det kræve lidt tålmodighed at komme problemet til livs. Det er heldigvis ikke umuligt, og med en kombination af gode vaner og produkter skal det nok lykkedes.