Serummet – din vej til en harmonisk og problemfri hud

Rens, serum, creme og så på med makeuppen. Sådan vil den ideelle hudplejerutine se ud. Men måske er du netop én af dem, der springer trin nummer to – serummet – over i din beautyrutine. For hvad forskel gør et serum egentlig, og hvorfor har din hud brug for det, hvis du allerede anvender en god creme? Det vil vi hos Plan Organic gerne prøve at forklare dig. Lige præcis når det kommer til et godt serum, er det nemlig rigtig dumt at springe over, hvor gærdet er lavest, hvis du stræber mod blød, fin og velplejet hud i ansigtet.

Hvad er et serum?

Et serum er en oliefri tynd gel, som er udviklet og tilpasset specifikt til din hudtype. Serummets primære formål er, at give huden dens nødvendige skud vitaminer og behandle i dybden med de mest effektive ingredienser målrettet din specifikke hud. Er dit primære problem tør hud i ansigtet, vil det altså sige, at du skal vælge et serum med fokus på netop fugt. Ligeledes gælder det, hvis du har problemer med uren hud, pigmentforandringer, fedtet hud, rynker med videre. Der findes et serum, der kan hjælpe netop dig – og hos Plan Organic vil vi med glæde arbejde sammen med dig om at finde det.

Hvordan bruges serummet?

Et serum påføres efter rens og eventuelt skintonic alt efter hvordan din sædvanlige hudplejerutine er opbygget. Hvor en almindelig fugtighedscreme arbejder i hudens øverste og yderste lag, så trænger et serum dybere ind. Det sker, fordi at serummet har en lipidopløselig base, der tillader de aktive ingredienser at trænge gennem hudens yderste fedtlag. Når du efterfølgende anvender en fugtigivende creme eller gel oven over dit serum, så indkapsles serummet mellem din hud og din fugtighedscreme, hvor det dermed får lov at arbejde grundigt igennem for at forbedre din huds svagheder. Det er en fordel at anvende dit serum inden sengetid, men optimalt set to gange dagligt både under din dag- og natcreme. På denne måde sikrer du dig det bedste og mest effektive udbytte af dit serums gavnlige egenskaber.

Hvilke serummer kan anbefales?

Det må altid anbefales at vælge et serum, der indeholder de aktivstoffer, gavnlige ingredienser og essentielle vitaminer, der er udvalgt til at tage sig af netop din specifikke hudtype. Derudover anbefaler vi hos Plan Organic, at du vælger et serum med så mange naturlige ingredienser som muligt, og så få kunstigt fremstillede, kemiske ingredienser. Serummet trænger som sagt dybt ind under hudens overflade, og netop derfor er det ekstremt vigtigt, at det serum, du anvender, ikke indeholder unødvendige og skadelige ingredienser. I mange tilfælde vil et sådant serum kun forværre din huds tilstand.

Hos Plan Organic har vi en lang række serummer i sortimentet. De er udviklet med fokus på specielle typer af hudproblemer, men alle har de det tilfælles, at de hovedsagligt er baseret på naturlige, økologiske ingredienser. Måske du allerede har fundet dit favoritmærke blandt vores eksklusive udvalg, som med høj sandsynlighed har et serum blandt sortimentet. Du finder dybdevirkende serummer hos både Odacité, S5, Evolve, COOLA, Soleil Toujours, John Masters Organics og ILIA. Førstnævnte to har særligt fokus på serummets gavnlige egenskaber.

Hos både Odacité og S5 findes en række avancerede, økologiske serummer, der er intelligent designet til at adressere de hudproblemer, der oftest er forårsaget af en moderne og travl livsstil. Det sker ved brug af høje koncentrationer af naturlige aktivstoffer, der behandler din huds specifikke udfordringer – om det så er tørhed, pigmentering, urenheder, alderstegn eller sensitivitet.

Held og lykke med dit nye serumeventyr - en investering i dig selv, som din hud vil takke dig for.