5 gode råd til at få det bedste ud af dit krøllede hår

Et krøllet hår er smukt! Det har karakter, det er unikt og det er for mange misundelsesværdigt – det kommer dog også med sine udfordringer.

Et krøllet hår kræver mere pleje og kærlighed end glat hår, for krøllerne har nemlig tendens til at være noget mere skrøbelige. Jo tættere krøllerne er, jo mere skrøbeligt vil håret have tendens til at være.

Dette skyldes hårfibrenes spiralform, som betyder at kutikula kan løfte sig en smule, og dermed bliver håret mere udsat for skade eller tab af fugt. Derfor vil du med et krøllet hår kunne opleve, at dit hår bliver dehydreret hurtigere end glat hår gør.

Krøller kræver lidt ekstra omsorg for at blomstre – men med den rette kærlighed og tilgang til din hårplejerutine kan du opnå et smukt, defineret og sundt krøllet hår. Vi har her samlet 5 gode råd til at få det bedste ud af dine krøller.

5 gode råd til at få det bedste ud af dine krøller

1. FUGT, FUGT, FUGT.

Vi kan næsten ikke sige det nok. Krøllet hår har en tendens til at være mere tørt end glat hår, så det er vigtigt at holde det fugtet. Hvis ikke det føles blødt når du kører dine hænder igennem, er det et klart tegn på et tørt hår. Spaltede spidser er også et resultat af tørt hår, og fanges disse ikke tidligt, kan de arbejde sig længere op af hårstrået.

Sørg for at indarbejde en fugtgivende shampoo og conditioner i din hårrutine, som eventuelt kan suppleres op med en leave-in behandling eller en god hårkur. Prøv eksempelvis Hydrating Cream Hairbath og Hydrating Cream Conditioner fra Innersense, eller Shampoo for Dry Hair & Conditioner for Dry Hair fra John Masters.

Skal håret have et ekstra boost af fugt kan dette gøres med Innersense Hydrating Hair Mask eller John Masters Leave-in behandling Hydrate & Protect Hair Milk.

2. Undgå at vaske håret for ofte

Hvis du vasker dit hår for ofte, kan dette gøre dit hår tørt – og det kan desuden irritere din hovedbund. Prøv om du eventuelt kan nøjes med at vaske dit hår hver anden eller hver tredje dag.

3. Brug de rigtige produkter

Der er mange produkter specielt udviklet til krøllet hår, såsom krøllecremer og gels, der kan hjælpe med at definere og forme krøller. Prøv eventuel at eksperimentere med forskellige produkter for at finde ud af, hvad der fungerer bedst til din hårtype og ønskede resultat. Et godt sted at starte kan være med Quiet Calm Curl Control fra Innersense, som er en stylingcreme der både fugter, udglatter og får styr på flyvske lokker. Deres I Create Lift Volumizing Foam er også et godt bud. Det er en let skum, det kan bruges til at give tekstur, øge volumen, definere krøller eller til at forme vådt eller tørt hår.

Brug også gerne en bredtandet kam eller børste specielt designet til krøllet hår – disse er mere nænsomme mod krøllerne, og der er mindre chance for, at de knækker hårstrårene.

4. Beskyt dine krøller om natten

For at holde dine krøller sunde og flotte, er det vigtigt at du beskytter dem, når du sover. Dette kan gøres ved at sove på et satin- eller silkepudebetræk, som er mere skånsomt for håret end et i bomuld er. Du kan også sætte dit hår op i en løs knold når du sover, så du ikke kommer til at sove på længderne af håret.

5. Omfavn dine krøller

Krøllet hår kan være uforudsigeligt, og det samarbejder måske ikke altid - men det er også en del af charmen. Omfavn dine naturlige krøller, og vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige metoder og teknikker for at finde det, der fungerer bedst for dig. Med den rette pleje og de rigtige produkter kan du nyde resultatet af dine smukke krøller.

Se dine krøller som en gave – også på de dage, hvor de absolut ikke vil samarbejde. Alle krøller har deres helt eget unikke udseende, som giver indehaveren deres helt eget personligt look.

Ja; de kræver måske lidt ekstra pleje. Men det er også det hele værd, når du tager dig tiden til at give dem den opmærksomhed, som de har brug for.