Hyaluronsyre - Redningen til tør efterårshud

Sommeren er gået på hæld, og vi går en koldere tid i møde. Det betyder også, at vores hud begynder at tørste efter noget mere fugt. En ingrediens der ofte sættes i forbindelse med fugtgivende egenskaber, er hyaluronsyre. Faktisk er hyaluronsyre en af de mest almindelige hudplejeingredienser i verden, især for de brands der prioriterer at bruge naturlige ingredienser. Hyaluronsyre er så kraftfuld en ingrediens, at det nu er blevet en grundlæggende kerne i rigtig meget hudpleje, og det er bestemt ikke uden grund.

Hyaluronsyre kan rent teknisk betegnes som en glykosaminoglykan, hvis kernefunktion er er fastholde fugt i huden. Det er en naturligt forekommende komponent i din krop, som hjælper den med at holde huden frisk og fugtet. Jo mere hyaluronsyre din krop har at arbejde med, jo mindre tør bliver din hud.

Med alderen daler mængden af hyaluronsyre i kroppen, og her kan du supplere gennem eksempelvis hudpleje med hyaluronsyre, som kan hjælpe med at reducere rynker og holde huden frisk og ungdommelig.

Hyaluronsyre er gavnlig for huden, for når det absorberes i dine porer, sørger det for at bevare fugt i huden. Som resultat heraf vil huden fremstå mere smidig og fast. Hyaluronsyren i sig selv tilfører ikke fugt til huden, men den fastlåser i stedet den eksisterende fugt der er i huden, så det bliver vanskeligere for huden at miste den. Hvis du har en hud, der er godt hydreret, reduceres rynker på hele kroppen – ikke kun dit ansigt. Med hyaluronsyre bliver din hud mindre rynket og det er mindre sandsynligt, at den udvikler nye rynker. Der er også noget, der tyder på, at hyaluronsyre kan reducere rødme, og er derfor også god for mennesker med irriteret hud eller let inflammation i huden. Den superfugtboostende ingrediens er god året rundt, men er især nyttig i din hudplejerutine i de koldere måneder, da vejret udtørrer huden og fjerner både fugt og olie.

Vi har samlet et par af vores favoritter med hyaluronsyre:

Hyaluronic Acid Milk Serum fra Suki

Oplev en glattere hud med vores fugtgivende Hyaluronic Acid Milk Serum. Denne berigende formel giver en dybere, mere effektiv fastholdelse af fugt end traditionel hyaluronsyre og hjælper med at mindske fine linjer og rynker for et fyldigere og sundere udseende.

Period Faace fra Faace

Denne maske fugter, hjælper med at afværge udbrud, beroliger inflammation, minimerer porerne og hjælper med at forbedre hudens struktur og tone.

En potent blanding, der godt nok ikke kan stoppe PMS og kramper, men den kan hjælpe med at holde huden ren. Små sejre tæller også.

Hyaluronic Serum 200 fra Evolve

Dette rene og klare serum til normal til tør hud indeholder 200mg hyaluronsyre pr. flaske. Hyaluronsyre har vist sig at fugte huden indefra og udjævne fine linjer og rynker. Økologisk granatæbleekstrakt blødgør og beskytter. Delikat duftende med økologisk rosenvand.

Hydro Pump Booster fra Adaptology

Har du brug for en massage? Det har din hud sikkert også! Påfør denne gel på din hud for at hjælpe den til at blive fyldigere og booste metabolismen.

Denne vandbaserede adaptogene gel bidrager med 1% hyaluronsyre med multimolekylær vægt for at give dybdevirkende fugt til huden og udglatning af rynker fra dehydrering, opstandelsesanlæg sørger for at booste cellemetabolismen og dæmpe synligheden af pigmentforandringer.