DHA – Hemmeligheden bag en skøn sommerglød

Det er dejligt at solbade og blive sommerbrun, men det er desværre ikke så ofte vi får muligheden for at nyde godt at solens stråler herhjemme. Heldigvis er der en nem og hurtig løsning i form af et alternativ, der faktisk er bedre for huden – nemlig selvbruner. Med selvbruner kan du spare din hud for de skadelige UV-stråler og opnå en flot farve, der kan holde året rundt. Men hvad er det egentlig, der får selvbruner til at give farve i huden? Svaret finder du i DHA, som du kan blive klogere på herunder.

Hvad er DHA?

'Langt de fleste selvbrunere indeholder sukkerstoffet dihydroxyacetone (DHA) som den aktive ingrediens, der hjælper kroppen til at opnå en lækker solbrun farve. Når DHA påføres på huden, reagerer den på aminosyrene i det øverste hudlag, hvor der dannes et pigment ved navn melanoidin, som farver huden mørkere og simulerer en solbrun farve. Resultatet er midlertidigt, og farven er typisk væk efter nogle dage, når de døde hudceller i det yderste hudlag forsvinder. Melanin bliver også dannet i huden ved almindelig solbadning – her ligger det blot i et af de dybere hudlag.

Er DHA farligt?

Du kan roligt benytte selvbruner som et sundere alternativ til de skadelige stråler ved solbadning og solarie. DHA er godkendt som en sikker ingrediens at bruge på huden, da den ikke har nogen negativ virkning herpå. Husk dog altid at teste produktet på et lille område først, så du er sikker på, at du ikke har nogle allergiske reaktioner på det specifikke produkt.

Hvis du benytter selvbruner i form af en spray, så anbefaler Miljøstyrelsen at man prøver at undgå at inhalere produktet, så man ikke får det ned i lungerne. Påvirkningen heraf er dog lav, og der skal relativt store mængder DHA i lungerne, før det bliver alvorligt.

Hvordan får man de bedste resultater med en selvbruner med DHA?

En rigtig påføring kan være altafgørende for resultatets jævnhed og holdbarhed. Husk altid at forberede din hud med en nænsom eksfoliering for at fjerne døde hudceller. Vær især opmærksom på områder med tyk hud, som eksempelvis dine knæ, albuer og ankler. TIP: COOLA Sunless Tan 2-In-1 Exfoliator & Applicator Mitt er det perfekte redskab til en jævn påføring med en side til eksfoliering og en side til påføring.

Når huden er tør, påføres selvbruneren i sektioner over hele kroppen. Masser selvbruneren ind i cirkulære bevægelser med din handske.  Her kan det igen være en god ide at være opmærksom på knæ, albuer og ankler, da disse steder har tendens til at absorbere mere selvbruner end de andre områder. Det kan være en god ide at toppe disse områder med lidt lotion, eller nænsomt at duppe dem med en fugtig klud.

Herefter skal selvbruneren have tid til at tørre. Lad det sidde i minimum 10 minutter, før du tager tøj på. Det kan være en god ide at tage løst tøj på, så selvbruneren får lov til at tørre helt ind.

Klar til at forlænge sommergløden?

Hos Plan Organic har vi et godt udvalg af selvbruner - så vi har helt sikkert også en type, der passer godt til dig og dine behov. I sortimentet finder du blandt andet:

Til applikation kan vi anbefale at bruge:

En solbrun farve kan være det perfekte touch til looket året rundt. Med selvbruner kan du nemt, hurtigt og sikkert opnå den farve du ønsker, helt uden at eksponere huden for skadelige UV-stråler.