Sidsel Marie Bøg om: Bæredygtigt makeup og Copenhagen Fashion Week 2021

Tirsdag d. 10. august lyder startskuddet til en uge fyldt med inspirerende modeshows og nye spændende looks. Copenhagen Fashion Week 2021 spænder over fire dage, og er i år tilbage i det velkendte fysiske format efter en lidt alternativ og corona-venlig version sidste år. Til modeugen vil to af vores brands også være repræsenteret, da ILIA og Evolve er med som sponsorer for den dygtige Sidsel Marie Bøg og hendes team.

Sidsel har arbejdet som hår- og makeupartist i 25 år, og driver til dagligt både en webshop og en fysisk butik under navnet ”Untold Secretz”, hvor hun forhandler naturlige skønhedsprodukter. Vi var så heldige at fange Sidsel til en lille snak, hvor vi blandt andet spurgte hende ind til, hvilke højdepunkter der bliver på Copenhagen Fashion Week og hvad hendes tilgang til Clean Beauty er.

”Højdepunktet er, at man ser sine kollegaer, arbejder sammen med sit team, at man har det sjovt og laver nogle virkelig spændende og inspirerende looks, og at vi kan få lov til at arbejde med de her virkelig super stærke produkter."

Til modeugen har hun tre shows på skemaet, hvor hvert look er nøje planlagt helt ned til den mindste detalje. Den kreative proces bag Sidsels looks består i et længere forløb med alt fra møder med designeren, test af looket og hvad det skal kunne samt briefinger af holdet bag looket.

Copenhagen Fashion Week med fokus på bæredygtighed

Der er kæmpe fokus på bæredygtighed i Københavns modeuge, fortæller Sidsel. Modeugen er blevet enormt bæredygtig, så for Sidsel er det genialt, at der er mulighed for at arbejde med bæredygtige brands i makeuppen også.

”Det er jo rigtig fedt, at den bæredygtige makeup performer, som vi kender det fra traditionel makeup. Det går hånd i hanke med, at de makeupartister jeg booker ind, 100% kan se, at det er ligeså performancedygtigt som alt andet.” påpeger Sidsel.

Det er ikke en hemmelighed, at det for Sidsel er enormt vigtigt, at de produkter hun arbejder med, er naturlige og rene. Hun er selv multi-allergiker med sensitiv hud, og derfor er hun særligt opmærksom på, at der ikke er skadelige stoffer i de produkter hun bruger. Det er heller ikke tilfældigt hvilke brands hun vælger at samarbejde med til et event som modeugen.

”Jeg lægger virkelig vægt på, at det er noget der er godt for os. Det skal være godt for miljøet, det skal være godt for os og det skal være noget, der godt for mig at stå med. Der skal ikke være nogle skadelige stoffer i, og det skal kunne performe. Det betyder noget, at man kan se en forskel. Der synes jeg det er ret givende, ved eksempelvis et hudplejeforlængende brand som ILIA, at man kan se den umiddelbare forskel – og at personen, der sidder i stolen, kan se forskellen.”.

I sine 25 år som makeupartist har Sidsel også oplevet en enormt stor fremgang og øget fokus på de bæredygtige produkter. Hun understreger, at der er sket en verden til forskel, fra da hun startede med de lidt mere klassiske foundations og teksturer, til de nye moderne teksturer i form af vegansk og økologisk makeup samt mineralske pigmenteringer. Især på produkternes performance kan hun mærke forskel.

Et godt fundament er basen for en god makeup

Skal du selv i gang med at eksperimentere med at skabe nye looks, eller har du brug for et godt råd til at forbedre dagligdagens makeup? Så er Sidsel ikke i tvivl om, hvor du skal starte. Her er et godt fundament nemlig altafgørende for et godt look.

”For mig handler det virkelig meget om, at fundamentet til en god makeup er godt. Det er så vigtigt, at huden er smuk. Når huden er smuk, så shiner alt det andet.”

Sidsels go-to før enhver makeup er at gennemfugte huden godt, bruge Gua Sha og få masseret huden, så blodcirkulationen bliver sat i gang, og huden kan optage de hudplejeforlængende makeupprodukter.

”Når du har skabt det her gode fundament af en velplejet, sund og gennemfugtet hud, så kan de andre produkter performe – men de performer ikke, hvis huden er trist og grå, der ligger gamle hudlag i overfladen og den er tør. Naturlig makeup er lavet af mineraler, naturlige og økologiske ingredienser, som skal ind i huden for at kunne performe, og hvis der ligger et dødt hudlag på huden, så kan det ikke performe.”

Som Sidsel selv påpeger, så er huden kroppens største organ. Hvis vi ikke passer ordentligt på den og tænker over, hvad vi kommer på den, så er det at der kan skabes reaktioner som krydsallergier og hormonforstyrrelser. Hun påpeger hertil, at for mange ingredienser og kemikalier vil skabe for meget rod i huden, så produkterne ikke kan performe ordentligt. Derfor er byggestenen for ethvert godt look, at der er en velplejet og sund hud som fundament.

Sidsels favoritprodukter

Vi var naturligvis lidt nysgerrige på at høre, hvilke produkter Sidsel ville betragte som sine favoritter – et spørgsmål, som måske kan være svært at skulle svare på så pludseligt. Her var den garvede makeupartist dog ikke et sekund i tvivl.

”Jeg har to totale vindere. Jeg elsker ILIA Super Serum Skin Tint - det er en ultimativ vinder! … og så er jeg også fuldstændig pjattet med ILIAs Multi Sticks. Med de to ting kunne jeg sagtens leve, jeg behøver ikke andet.”

For med en smuk hud og lidt farve i kinderne, så er hun faktisk godt tilfreds med sit look.

ILIAs nyeste Fullest Volumizing Mascara fik dog også en honourable mention af Sidsel, fordi hun elsker en god mascara.

Hos Plan Organic er vi enormt stolte over at Sidsel og hendes team vælger at benytte produkter fra Evolve Beauty og ILIA til modeugen, og vi ønsker dem alt held og lykke med deres tre shows i løbet af ugen.

Du finder Evolve Beauty og ILIA backstage og på modellerne hos SØREN LE SCHMIDT, SKALL STUDIO og DESIGNERS REMIX.