Bakuchiol – en mildere vej til anti-age hudpleje

Måske du allerede har hørt om den populære ingrediens retinol. Retinol er ofte kendetegnet ved at være en super-ingrediens til at bekæmpe tegn på aldring af huden. Retinol er en form for A-Vitamin, som er kendt for at reducere fine linjer, mørke rande og ujævn tekstur ved at forøge cellegenerering og stimulere kollagenproduktionen. Derfor er retinol også blevet en af kerneingredienserne på vores ’must-have’ hudplejeliste sammen med C-vitamin og SPF og det findes i et utal af produkter på markedet. Der er dog en lille ulempe ved retinol; fordi retinol er så potent, kan det være meget hårdt for sensitiv hud, og kan i sidste ende øge inflammation, tørhed og sensitivitet i huden.

Det blidere alternativ til retinol

Døjer du med sensitiv hud, så er der faktisk et mere skånsomt alternativ til retinol, som begynder at vinde mere og mere indpas i diverse hudplejeprodukter; nemlig bakuchiol. Bakuchiol er en 100% plantebaseret potent antioxidant, som udvindes fra frø og blade fra planten Psoralea corylifolia. Ingrediensen stimulerer cellegenerering og forbedrer hudens tone og tekstur, mens rynker og fine linjer reduceres. Det er klinisk bevist, at bakuchiol forbedrer hudens fasthed og elasticitet. En klinisk undersøgelse viste endvidere, at bakuchiol havde en lige så god effektivitet som retinol har, når det handler om at reducere hyperpigmentering og fine linjer. Testpersonerne oplevede dog ingen form for irritation eller ømhed med bakuchiol, som retinol ellers ofte kan give.

Bakuchiol og akne

Hvis du har tendens til akne, kan det faktisk være en god ide at gå efter et hudplejeprodukt med bakuchiol. Med sine beroligende og anti-inflammatoriske egenskaber på huden, er bakuchiolen effektiv mod aktive udbrud, mens dens retinoid-ligende egenskaber hjælper med at rense porerne.

Bakuchiolen er ligeledes god til at reducere hyperpigmentering fra akne, da den her arbejder på to forskellige måder. Først og fremmest mindsker den niveauet af aktive melanocytter, der skaber hudens pigment. Derudover reducerer den tyrosinaseaktiviteten, som minimerer produktionen af melamin. Antioxidante fordele i ingrediensen beskytter desuden huden fra forurening og miljømæssige stressfaktorer, som ellers kunne fremprovokere aknen.

Bakuchiol i vores sortiment

Med Bio-Retinol + C Booster fra Evolve Beauty får du en oliebaseret booster til din hud, som er designet til at opfriske kedelig og træt hud. Bio-Retinol + C Booster indeholder bakuchiol, som giver anti-aging fordele og øger kollagenproduktionen. C-vitamin fugter og booster udstrålingen i huden, E-vitamin har en helende effekt på huden og F-vitamin tilfører ekstra næring og genopbygger huden.

Kime Barrier Protecting Balm, RÅ Skincare består af en eksklusiv formel baseret på 2% bakuchiol, essentielle fedtsyrer, C- og E-vitamin, som aktivt forbedrer elasticiteten, udglatter hudens struktur og giver en dejlig glød. Med denne balm kan du opretholde fugtbalanen i huden i lang tid.