Hold ubehagelige kropslugte på afstand med de rigtige ingredienser

Efterhånden som vi som forbrugere bliver stadigt mere oplyste omkring tilsætningsstoffer og deres negative indvirkning på kroppen, begynder vi at afsøge markedet for alternativer, der er lige så effektive som konventionelle produkter, men uskadelige for kroppen.

 

For selvom vi gennem snart flere årtier udmærket har været klar over, at vi bør spise med omtanke, og begrænse indtaget af kunstige tilsætningsstoffer, så er vi først i de senere år blevet opmærksomme på hvad vi ellers udsætter kroppen for, eksempelvis i forbindelse med vores daglige plejerutiner.

Hvad er der egentlig i den fugtighedscreme vi bruger til ansigtet? Vores bodylotion? Den shampoo vi bruger? Eller den deodorant, der sprøjtes eller smøres direkte på den tynde og fintfølende hud under armene?

Svaret er, at der meget ofte er ftalater og aluminium i produkterne. Ganske vist føres der streng kontrol med mængderne, som holdes bekvemt under grænseværdierne, så der umiddelbart ikke er fare på færde. Men problemet ligger i, at grænseværdierne er baseret på den viden vi har lige nu, og vores viden omkring langtidseffekterne ved brug af mange af stofferne er simpelthen ikke god nok. Derfor er der god grund til at være påpasselig, selvom de konventionelle deodoranter produceres og sælges helt lovligt, indenfor de regler og rammer vi kender i dag.

 

Effektive alternativer

Deodoranter skal jo helst holde ubehagelige kropslugte på afstand, og dertil er aluminium et af de mest effektive stoffer vi kender. Det virker nemlig svedhæmmende. Også silikone er kendt for at fremhæve den svedhæmmende virkning og for at få huden til at fremstå tør og glat.

Men heldigvis dukker der flere og flere bæredygtige deodorant alternativer op på markedet. Alternativer, der løser udfordringen med sved, lugt og holdbarhed ganske fint, og uden brug af kunstig kemi. Det er nemlig muligt at opnå de samme tilfredssstillende resultater på anden vis.

Ved eksempelvis at bruge natron som aktivstof og blande dette sammen med æteriske olier og cremer, såsom kokos- og sheasmør, opnår man faktisk nogle fremragende resultater, der både holder huden frisk og tør, og som forhindrer svedlugt hele dagen og aftenen.

 

De hjemmelavede deodoranter

Faktisk dukker der også flere og flere opskrifter på hjemmelavede, naturlige og bæredygtige deodoranter op på nettet. For ingredienserne kan købes i detailhandlen og så kan man selv eksperimentere med duftvarianter og konsistens derhjemme. Det kræver dog et vågent øje med pH-værdien i slutproduktet, som skal være så tæt på hudens naturlige pH-værdi som muligt. Ellers risikerer man at huden reagerer allergisk eller udvikler en svampeinfektion.

Har man ikke lige mod på, eller lyst til, at stå hjemme i køkkenet, kan man selvfølgelig købe deodoranterne færdige. Der findes naturlige og bæredygtige muligheder både som cremer, sticks, roll-ons og sprays. Den seneste udvikling indenfor spray-teknologien gør nemlig, at man istedet for drivgasser i emballagen anvender komprimeret luft, der ikke kommer i berøring med den masse, der sprøjtes på huden. Det gør altså, at du roligt kan anvende naturlige og harmløse deosprays, selvom de leveres i spray-form.

Så se dig om på markedet for naturlige og bæredygtige alternativer til konventionelle deodoranter. Der bliver mere og mere at vælge imellem, og hos Plan Organic har vi eksempelvis Herban Cowboy på paletten. Her tilbydes både sticks og sprays med naturlige og eksklusive dufte for ham og hende. Hos Evolve Beauty har man lanceret en mild og skånsom deo-creme, udviklet til selv den mest sensitive hud, der er virkelig behagelig og effektiv i anvendelse.