Vi har gjort detektivarbejdet for dig: Her er hvad hudens reaktioner fortæller dig

Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor du hele tiden får udslag på nøjagtig det samme sted i ansigtet, selv efter daglig rens og pleje? Ifølge gammelkendt praksis i anvendt kortlægning af ansigtet, kan det der sker på overfladen af huden give dig meget præcis indsigt i, hvad der foregår inde i kroppen.

Face mapping er en gammel praksis forankret i ayurvedisk undervisning og kinesisk medicin, der forbinder et punkt på dit ansigt til et organ eller en kropsdel, så de ved hvad de skal behandle invendigt for at se effekten udvendigt resultater. Dette betyder i praksis, at alt fra udslagstypen til hvor det er placeret i ansigtet har sin helt egen betydning; du skal bare lære at fortolke den.

Når du diagnosticerer den mulige, invendige årsag til en hudreaktion, bør du foretage nødvendige ændringer i din kost eller livsstil for at udrydde det.

Læs videre for at se en oversigt over de forskellige områder af ansigtet, hvad reaktionerne kan fortælle dig. Se hvordan du kan løse problemerne indefra og ud.

Pande/T-ZONE

Forbundet med: Fordøjelsessystemet og leveren

Panden er forbundet til nerve- og fordøjelsessystemet. Hvis huden slår ud i dette område, kan det indikere du gennemgår en periode med megen stress, toksin-ophobning, eller at du har svært ved at nedbryde visse fødevarer. Hudproblemer eller rynker i t-zonen kan indikere uudtalt vrede eller ophobning af følelser i din milt.

Sådan løser du problemet: Prøv at undgå sukkerholdige, fede og forarbejdede fødevarer. Øg istedet dit optag af grøntsager, frugt, og vand. Det vil være med til at holde dit fordøjelsessystem i bevægelse. Stress af ved at meditere og praktisere yoga. Udforsk teknikker der frigiver gammel og  vedholdende følelsesmæssig energi, såsom reiki, journalføring og arbejde med åndedrættet. For at afgifte leveren, bør du starte dine morgener med mælkebøtte te eller varm frisk citron vand.

Øjne

Forbundet med: Led, skjoldbruskkirtel og tarme

En overflod af hvid farve i iris kan afspejle nedbrydning af leddene, mens en lille iris indikerer flere problemer. En plettet iris kan betyde dårlig optagelse af næringsstoffer i tarmsystemet. En let ring omkring iris angiver, at du måske spiser for meget salt og sukker. En gullig farve i øjet kan være indikator for en svag lever.

Sådan løser du problemet: Dine led har brug for et gevaldigt boost kærlighed i form af masser af anti-inflammatoriske fødevarer såsom fed fisk, valnødder, hørfrø, gurkemeje og ingefær. Reducer dit indtag af sukker, salt, koffein og forarbejdede fødevarer. De er alle kendt for at øge risikoen for inflammation.

Området under øjnene

Forbundet med: Nyrerne

Hvis du oplever hævelse og posede øjenlåg kan det indikere at du har en træg nyrefunktion. Mørke oppustede områder kan også indikere nedsat nyrefunktion.

Sådan løser du problemet: Forøg dit vandindtag, for til at kickstarte kroppens fordøjelsessystem. Vær opmærksom på hvor godt du tygger maden. Det anbefales at tygge hver bid næsten 30 gange før du synker.

Næse

Forbundet med: Blod og hjerte

Din næse er forbundet til dine lunger og dit hjerte. Oplever du gentagende gange og ofte bumser på næsen kan det have en sammenhæng med dine lunger og dit hjerte.

Sådan løser du problemet: Øg mængderne af essentielle fedtsyrer (“hjertesunde fødevarer”) i din kost ved at spise avocado, hørfrø og olivenolie. Prøv at undgå alkohol, kaffe og krydret mad. Du kan også tage vitamin B kosttilskud for at hjælpe med at bekæmpe opblussen.

Kinder

Forbundet med Stofskifte og lunger

Farveforskelle eller misfarvninger på kinderne kan være indikator for dårligt stofskifte og lav optagelse af næringsstoffer som folinsyre og jern. Derudover er kinderne forbundet til lungerne (tænk på hvor røde de bliver, når du træner), så opblusninger i disse områder kan indikere en mangel på ilt eller lav lungekapacitet.

Sådan løser du problemet: Træn langsomt op hvorved du gradvist forbedrer din lungefunktion og øger dit stofskifte. Overvej åndedrætsøvelser og vær opmærksom på dit åndedræt. En anden stor faktor, som dog ikke er relateret til dit indokrine system, er bakterier fra din mobiltelefon eller pudebetræk, der kan være årsag til akne. Sørg for regelmæssigt at rense din telefon, hold hænderne væk fra ansigtet og vask pudebetræk ugentligt.

Ører

Forbundet med: Nyrer

Hvis du har tendens til store smertefulde bumser omkring dine ører, kan det indikere, at dine nyrer ikke får pleje nok. Nyreproblemer er ofte forårsaget af mangel på vand og et for højt indtag af salt og koffein.

Sådan løser du problemet: Drik masser af vand i et døgn og skær ned på salt, koffein, sukker og forarbejdede fødevarer. For at rense nyren igennem kan du drikke vanddrivende opløsninger med eksempelvis persille.

Hage

Forbundet med: Hormonsystemet, tyndtarmen

Hvis siderne af hagen ofte blusser op kan det betyde at der er en ubalance i hormonerne, ofte forårsaget af menstruation. Hvis du blusser op på midten af ​​hagen, kan det være forårsaget af dårlig kost eller madallergier.

Sådan løser du problemet: Prøv at minimere stress i løbet af den kommende måned. Få masser af søvn og motion regelmæssigt. Overvej at fjerne dårlige fødevarer fra din kost og forsøg med masser af fibre, da dette vil gavne tyndtarmen.