Brug solcreme hele året

Hvis du vil passe på din hud og undgå solskader, anbefaler vi at du bruger solcreme året rundt. De skadelige UVA-stråler hører nemlig ikke kun sommeren til, og derfor er et af de bedste skønhedstip at huske solcreme på alle årstider.

UVA- og UVB-stråler

UVB-strålinger er dem, der giver os D-vitamin og gør os sommerbrune, men også dem der forårsager solskoldninger og risiko for hudkræft. UVA-strålerne er til gengæld dem, der trænger dybere ind i huden og kan forandre cellerne over længere tid. Dette kan forårsage aldring af huden, pigmentforandringer og hudkræft.

UVA-stråler, der er tilstede hele året, kan trænge igennem glas og skyer og udgør 95% af alle UV-stråler, der rammer jorden. UVB-strålerne bliver til gengæld bremset af glas og skyer, og dækker kun de restende 5%. Det er derfor vigtigt at huske beskyttelse af huden året rundt, så du er godt beskyttet mod de skadelige UVA-stråler. Du kan tjekke om din solcreme dækker UVA-stråler ved at kigge efter det runde mærke med UVA på emballagen.

Soltips

Det bedste du kan gøre for din hud, er at benytte rigeligt med solbeskyttelse. Så længe du anvender rigelige mængder af solcreme (vi anbefaler en teskefuld solcreme til ansigtet og halsen, og et fyldt shotglas til resten af kroppen), vil en SPF 15 være den mest beskyttende med lavest risiko for irritation. Vi anbefaler derfor minimum SPF 15 i alle dagtimer, hele året rundt.

For at beskytte din hud yderligere, er det vigtigt, at du bruger en antioxidantserum under din solcreme, da dette øger beskyttelsen gevaldigt. Antioxidanterne hjælper din hud til selv at beskytte sig mod solens skadelige stråler og er samtidig med til at genoprette eventuelle solskader. Vi anbefaler derfor, at du inkluderer en god antioxidantserum i din daglige hudplejerutine. Husk på at 80% af alle alderstegn, såsom pigmentforandringer, linjer, rynker osv. er forårsaget af ydre påvirkninger. Heraf er solen den største synder.

Økologisk solcreme

Vi anbefaler tillige at du benytter dig af en økologisk solcreme for derved at reducere din eksponering overfor giftstoffer. Nogle af de giftstoffer du udsættes for kan være ekstremt skadelige, så en økologisk bevidst livsstil, også når det gælder solcreme, er vigtig! Vælg derfor altid økologisk solcreme.

Vi anbefaler at du gør det til en fast del af din skønhedsrutine at beskytte din hud med solcreme – så er du sikker på, at din hud altid er sund og klar til at imødekomme omverdenens strabadser.