Frugt og grønt, der skaber velvære både indefra og udefra

Vi har desværre ikke alle den helt perfekte hud fra naturens side og ofte befinder vi os i miljøer, der stresser huden og dens naturlige balance, hvilket kan medføre irritation og allergi. Andre gange overkompenserer huden for tørhed ved at producere for megen talg, hvilket kan give en fedtet og uren hud. Dette er typisk tilfældet hvis du opholder dig meget i aircondition.

Men i mange tilfælde kan man faktisk rette op på skaderne inden de overhovedet bliver synlige. Det handler om hvad kroppen har brug for, for at opretholde den naturlige sundhed og balance.

Man kommer langt med de følgende 6 frugter. Det er frugter som er sunde at spise og som smager fantastisk. Du kan endda anvende dem som primær base for en fantastisk ansigtsmaske, men start med at få sundheden i balance indefra.

1. Æbler

Blot et enkelt æble om dagen kan faktisk være med til at holde urenhederne på afstand. Æbler indeholder væske, der fugter huden og frugtsyren indeholder kollagen, der har en let lysnende effekt.

Skønhedstip: Mos et æble og bland op med fløde. Kom det på ansigtet på urene og solskadede områder og lade det virke i 20 minutter.

2. Blåbær

Blåbær er rige på vitamin C og K, de er sunde og smager fantastisk. Desuden hjælper blåbær mod ældning af huden og de indeholder salicylsyre, som fjerner døde hudceller, mindsker synligheden af porer og modviker akne.

Skønhedstip: Mos et par blåbær sammen med lidt citronsaft, samt en teskefuld honning. Kom den potente blanding på de berørte områder og lade det virke i cirka 20 minutter. Skyl efter med lunkent vand.

3. Græskar

Græskar er en ofte overset frugt i forbindelse med hudpleje, men det indeholder en masse vitaminer – både vitamin B og C, kalium og zink. Sidstnævnte er kendt for at bekæmpe akne. Frugten indeholder også niacin, der stimulerer blodcirkulationen.

4. Jordbær

Jordbær indeholder et væld af vitamin C, der booster immunforsvaret og holder huden ung. Jordbær kan også have en lysnende effekt på ar efter akne.

Skønhedstip:: Mos 2-3 jordbær og tilføj lidt brun farin. Massér blandingen på huden. Dette vil give en nænsom eksfoliering, der fjerner døde hudceller og renser porerne i dybden.

5. Bananer

Bananer indeholder et utal af mineraler og vitaminer, samtidig med at de tilfører fugt. Huden får en helt naturlig og strålende glød. Bananer indeholder også antioxidanter der booster immunforsvaret og holder huden frisk og ungdommelig.

6. Avocado

Avocado indeholder både vitamin B5, B6, C, E og K og tilfører uanede mængder fugt. Huden føles glat og frisk.

Skønhedstip: Mos en moden avocado og smør den på tørre områder. Frugtkødet alene indeholder tilstrækkeligt med fedt til at fugte huden i dybden. Eller blend avocado med mælk og honning, og drik det – urenheder og tørhed bekæmpes herefter indefra.