Brug af solcreme giver ikke underskud af D-vitamin

Det har længe været kendt, at D-vitamin er vigtigt for kroppen og at mangel på D-vitamin kan føre til sygdomme som knogleskørhed, type-1 diabetes og hjerte-kar lidelser. Derfor har man også længe været nysgerrig efter at finde ud af, om brug af solcreme mindsker kroppens optag af netop D-vitamin ved ophold i solen.

Et nyligt offentliggjort studie, udført af forskere fra DTU, Statens Serum Institut og Kræftens Bekæmpelse, har vist at selvom man følger anbefalingerne omkring brug af solcreme, så har det ingen betydning for kroppens niveau af D-vitamin.

Studiet viste faktisk også, at de der søger skygge i middagstimerne mellem 12-15 eller dækker sig til med lange ærmer og UV-beskyttende tøj, havde tendens til lavere indhold af D-vitamin end de der blev i solen – iført solcreme, naturligvis!

Så skulle du være bekymret for om du får nok D-vitamin, så kan du altså roligt smutte en tur ud i solen og smøre dig godt ind i en god og pålidelig solcreme inden.

Sol er sundt – i rette mængder og under rette forhold.

Læs mere om undersøgelsen

Læs rapporten der danner grundlag for artiklen