Barberkosten: Skal jeg vælge naturlige eller syntetiske hår?

I forbindelse med lanceringen af vores eksklusive herreserie Alluvian tidligere på året, har vi fået sat yderligere fokus på en fremadstormende trend hos mændende: grooming, styling og ikke mindst: den rigtige barbering.

Alluvian går målrettet efter at bringe de gode, gamle dyder indenfor vådbarbering tilbage. I en travl hverdag er det for mange mænd ren luksus at kunne trække sig tilbage, bare 3-5 minutter om dagen, for lige at få en omgang wellness inden man kommer dagen i møde. Og derfor er det selvfølgelig vigtigt at bruge det rette værktøj. Men hvad skal man gå efter?

Igennem århundreder brugte mænd svampe til påføring af barbersæbe. Men så i 1750’erne kom franskmændene på en revolutionerende og yderst effektiv metode: barberkosten!

Og selvom vi i dag har masser af nyere opfindelser, såsom elektriske barbermaskiner og aerosolbeholdere med barberskum og gel, så har de mange fordele ved en traditionel vådbarbering fortsat masser af fans og det giver stor efterspørgsel på barberkoste. Markedet tilbyder mange muligheder, både når det gælder naturlige og syntetiske børster.

Inden du beslutter dig for om du skal vælge naturlige eller syntetiske børster, er der flere faktorer, som vi vil anbefale dig at tage med i overvejelserne:

Naturligt hår fra grævlingen

Almindelige grævlingehår ligger i den mest overkommelige prisklasse indenfor naturlige hår. Hårene findes på det meste af dyrets mave og ryg.

De mørke hårlængder har en tendens til at være tykkere og grovere end andre grævlingehår og giver en god massage- og peelingeffekt.

Mens børstehoveder af almindeligt grævlingehår ikke holder så meget vand som de højere kvaliteter af naturligt grævlingehår, så giver dyrets robuste rygrad nogle spændstige hår, hvilket på et børstehoved er særdeles gavnligt, når man skal have en sæbe til at skumme op.

Den fremragende varmelagring i rent grævlingehår bevirker også, at børstehovedet er varmere gennem hele barberingen. Dette åbner porerne og giver en mere behagelig barbering.

Silvertip grævlingehår

Silvertip bliver af mange feinschmeckere set som creme de la crème indenfor naturligt hår til fremstilling af premium håndlavede barberkoste. Disse hår kommer fra det meget bløde, men stærke og fibrøse hår på dyrets nakke og næse. Dets begrænsede tilgængelighed gør det dyrere og mere eftertragtet end de “lavere” kvaliteter.

Silvertip børstehoveder kan let kendes på deres skinnende sølvfarvede børster med det særprægende “sortbånd”, der løber rundt om hårenes midterste sektion.

Børstehovederne er som regel håndbundne og eftersom spidserne ikke kræver trimning bevarer de deres naturlige blødhed og massage-effekt. Den særlige hårstruktur betyder også, at de er meget hurtige til at få sæben til at skumme op.

Fordi Silvertip hår er længere og finere end andre typer, skaber de et tæt pakket børstehoved, der er usædvanligt effektivt til at fastholde vand. Dette giver et mere fast, righoldigt og blødgørende skum.

Som med de almindelige grævlingehår er denne premium kvalitet af naturlige hår fremragende til at fastholde varme.

Syntetisk hår, Black Fiber

For veganere er Black Fiber børster et fremragende og blødt alternativ til naturlige grævlingehår, hvilket gør dem særdeles anvendelige til følsom hud.

Ud over deres blødhed giver disse PETA-godkendte syntetiske fibre også en robust og ikke-porøs tekstur, så de reagerer godt når sæben skal skummes op og fordeles.

Mens der med naturligt hår vil forekomme afvigelser, selv inden for samme hårklasse, så giver syntetiske fibre en fremragende formfastholdelse og konsistens. Varmemodstanden i de kunstige fibre betyder også, at de er i stand til at modstå højere vandtemperaturer end naturligt hår.

I og med at syntetiske børstehoveder er hurtigere til at tørre end de naturlige – og at den daglige vedligeholdelse generelt er meget lav – så er børster med kunstige hår ideelle når du er på farten.

PETA-godkendte børster laves manuelt og kombinerer alle fordelene ved syntetiske fibre – herunder formfastholdelse, varmebestandighed og en meget hurtig tørretid – med fantastisk bløde spidser og en fleksibel, men fast midterdel, der gør dem ideelle til blid ansigtsmassage samtidig med at den nødvendige spændstighed giver et kraftigere skum og en bedre fordeling.

Syntetiske børstehoveder har en tendens til at være mere slidstærke og langtidsholdbare end de naturlige. Denne egenskab, sammen med den ensartede og ikke-porøse tekstur i selve børstehårene, sikrer et lækkert skum, der iøvrigt dannes hurtigere og ofte med mindre sæbeforbrug til følge, end når man bruger naturlige børster.

Uanset om du vælger naturlige eller syntetiske børster, så anbefaler vi at du spørger fagfolk til råds, så du får den bedst mulige oplevelse med din vådbarbering.

Alluvians barberkoste er lavet af de fineste Silvertip-hår og håndlavede skafter af nordamerikansk træ. Disse træsorter er nøje udvalgt for deres bestandighed og lækre fornemmelse når man abejder med dem. Der bruges lang tid på hver eneste kost, for at sikre den bedst mulige brugeroplevelse, lige fra man pakker kosten ud af emballagen til de daglige rutiner sammen med Alluvians sæber, olier og serummer.

Husk: Et velplejet skæg eller en perfekt og glat barbering er afgørende for din udstråling og dermed det indtryk omverdenen får af dig.

God fornøjelse!