Tips til vinterhudpleje for skæggede mænd

Vinteren er over os, hvilket betyder, at det er på tide at gemme det lette tøj væk og finde de varme frakker, tørklæder, for slet ikke at tale om paraplyer frem. Vores kropsrytme er under påvirkning, simpelthen af sæsonmæssige årsager og udover at tilpasse vores tøj til de til enhver tid gældende vejrforhold, vælger mange mænd også at tilpasse deres kostvaner.

Men hvad med hudplejen? Og hvad med dit omhyggeligt plejede skæg? Både din hud og dit skæg har brug for særlig pleje om vinteren, især på grund af øget luftfugtighed, hård vind og pludselige temperaturændringer.

Men fat mod: Med en midlertidig ændring af produkter og en tilpasning af dine plejerutiner, vil du kunne holde hud og skæg i topform på et niveau alle vil misunde.

Bevar hudens naturlige olier

Din hud gennemgår en masse stress, når den påvirkes af eksterne faktorer. I vintermånederne er den langt mere udsat for alvorlige skader på grund af tørhed i luften, lave temperaturer og for kold vind. Derfor er det vigtigt at skifte til mere blødgørende og cremede produkter. De fleste sæber binder din hud mod dens fugtgivende olier, hvilket faktisk kan resultere i at huden føles meget tør eller endda ligefrem sprækker. Hvis du vil holde din rutine så enkel som muligt, så overvej at skifte til en fugtgivende, naturlig ansigts- og skægvask, der er fri for skadelige kemikalier. Det vil også hjælpe mod ujævn skægvækst og i værste fald skæl.

Skyl ikke dit skæg

Hyppig skægvask er ikke tilrådeligt. Afhængigt af din huds type og skæggets struktur kan det være nødvendigt at vaske det to gange eller tre gange om ugen. Prøv at lytte til dets behov. Faktum er, at hårde kemikalier kan udtørre både hud og skæg. Skift til en naturlig håndlavet sæbe beriget med naturlige ingredienser som olivenolie eller kokossmør, for at undgå rødme, kløe og et skørt, groft skæg.

Husk at fugte – også i dybden

For at holde din hud godt fugtet, skal du sørge for, at dit vandindtag er optimalt. Vælg en naturlig ansigtsmaske og fugtighedscreme, der indkapsler fugten og nærer og glatter huden. Sørg for, at den indeholder naturlige ingredienser med anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper med at reducere irritation og at den også indeholder antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe frie radikaler. Hvis du har følsom hud, kan du tilføje et ekstra trin: Lad serum indgå i din hudpleje rutine. Det vil tilføje et ekstra beskyttende lag til din hud.

Ekstra fugt til skægget

Ligesom din hud er dit skæg udsat for barske vejrforhold. Det er derfor tilrådeligt at ty til det tunge værktøj når det gælder fugtighedscreme. Gå efter en skægolie, da det har flere fordele: tænk på det som en leave-in balsam til skægget. Den hjælper med at forhindre tørhed, skæl og irritation, men den kan også bruges til styling. Tæm de ustyrlige hår og blødgør strukturen: I løbet af blot et par uger med olien vil du bemærke, at ruheden reduceres. Kvinder vil også sætte pris på det! Ud over at hjælpe dig af med tørre og stive stubbe, giver det også en flot subtil duft.

Kraftigere og sundere skæg

Udover skægolien skal du finde en passende skægbalsam, der indeholder naturlige fugtgivere. For at få dit skæg til at se kraftigere ud, bør du ty til produkter med sheasmør: Denne mirakel-ingrediens vil styrke dit skæg og få det til at virke langt fyldigere.

Få det maksimale ud af dine produkter

Mange mænd holder sig til bestemte skægprodukter og bliver aldrig helt tilfredse med resultaterne. Problemet kan ligge i måden produktet anvendes på og ikke i selve sammensætningen. Brug eventuelt en kam til skægget: Efter ansigtsvask og håndklædetørring bør du nænsomt kæmme dit skæg. Anvend derefter de ønskede produkter og kæm det igennem igen. Dette sikrer, at produktet påføres jævnt og at skægget suger det hele ind.

Sæt det som en prof

Der er mange forskellige stilarter indenfor skæg, som er værd at afprøve. Det kan være en rigtig god idé at besøge en professionel barber eller stylist, når du beslutter dig for, hvad du vil, og at du derefter investerer i den rigtige slags plejeudstyr for at føre ambitionerne korrekt ud i livet. Undgå det middelmådige og ofte uplejede udseende: det kræver blot en minimal, men daglig indsats at opretholde stilen efter at du er blevet klippet hos barberen.

Præcision er nøglen

Hvis du har fuldskæg, er trimning og formgivning obligatorisk for at opretholde et slankt udseende. Gør det ordentligt og invester i en ordentlig barbermaskine eller skraber og find en barbersæbe du kan lide, som kan hjælpe dig med at holde linierne velplejede.

Med efterårets komme vil en simpel omskiftning til naturlige produkter og mere intensive fugtgivere gøre tricket! Du vil skille dig ud fra mængden!

 

Kilde