Lette grooming tricks alle mænd bør kende til

Korrekt pleje og soignering kan så afgjort øge mandens chance for succes, uanset om vi taler om samtalen til drømmejobbet, eller det handler om at få en smuk kvinde med ud på en date. Faktisk er korrekt soignering ikke bare et spørgsmål om forfængelighed; det er i høj grad et hemmeligt våben den bevidste mand bruger, når han skal træde i karakter.

Desværre er ikke alle mænd villige til at bruge de minutter det kræver at holde sig selv velplejet. Selv om det er forståeligt at man kan have travlt, så kan din evne til at soignere og pleje dig selv afspejle din generelle evne til at tage ansvar. For hvis en mand ikke kan tage sig ordentligt af sig selv, hvordan skal han så kunne tage ansvar for andre?
Som guideline til alle mænd, der gerne vil tage deres grooming og pleje seriøst, bringer vi her nogle grooming tricks, som enhver gentleman med respekt for sig selv bør kende:

Brug olivenolie til at rense ørerne

Det er ingen hemmelighed, at den hyppige brug af bomuldsvatpinde er til stor gene for balancen i øregangene. Ikke desto mindre er det ikke nogen undskyldning for at skippe de vigtige ørerensningsteknikker.

I stedet for at bruge vatpinde kan man rense ører ved brug af olivenolie. Det kan lyde mærkeligt, men det er en af ​​de bedste måder at rense ørerne inderst og yderst.For at kunne bruges til ørerens skal olivenolien forvarmes til kropstemperatur. Derefter bør man anvende en dråbedispenser/pipette til at dryppe et par dråber olivenolie ind i øret, mens hovedet er vippet til den ene side. Herefter følges op med et par dråber vand for at skylle olie og ørevoks ud.

Barbering efter brusebad

En gentleman ved, at en tæt og glat barbering kan give ham den respekt han har brug for. I stedet for at ligne en bums, bruger han tid og kræfter på at slippe af med det uønskede ansigtshår.

Men mens nybegyndere fuldstændig ubevidst bruger en elektrisk barbermaskine helt uden at forberede huden, så ved den bevidste gentleman, at han skal dampe ansigtet med varmt vand før barberingen. Da varmt vand åbner porerne, kan man opnå en tættere barbering uden irritation.

Det giver også god mening at investere i pre-shave værktøjer, der kan hjælpe med at optimere resultaterne. Udover en barbermaskine eller skraber af rigtig god kvalitet, kan man også anvende en forberedende creme eller olie, så barbermaskinen eller skraberen nemt kan glide henover huden uden at skade.

Dæmp irritation med læbepomade

Faktisk er irriteret hud som følge af barbering den professionelle barbers værste fjende. Mens alun-blokke og hudstifter, der hjælper blodet med at størkne, er foretrukket af mange mænd, der ikke har tid til at bekymre sig om irriteret hud, er der andre, der er fuldt tilfredse med den lindring, som en læbepomade kan give.

Læbepomadens voksagtige konsistens gør dem effektive til at lukke de små åbne sår. Derudover kan man også dulme det berørte område med koldt vand, da det effektivt lukker porerne. Hvis såret er for dybt bør man dog overveje at gå til lægen. Især hvis førstehjælp ikke virker tilstrækkeligt.

Tørre barberbladene med en hårtørrer

Den erfarne groomer ved også, at man skal rense sin barbermaskine både før og efter brug. Ikke kun for at opnå den tætteste barbering, men også for at forhindre infektion. I stedet for at tørre barbermaskinen med et håndklæde eller en serviet, kan man bruge en hårtørrer til helt at få resterne af vand væk.

En føntørrer er effektiv til at få hårresterne fra bladene blæst væk. Derudover fjerner man risikoen for at bladene senere oxiderer og ruster. Du kan spare rigtig mange penge ved at gøre det til en vane at tørre barbermaskinen, inden du forlader badeværelset, frem for med hyppigere mellemrum at købe nye blade.