Forårsdetox af kroppen

Foråret er på vej. Det optimale tidspunkt for en naturlig detox. Ovenpå en lang vinter er næringsdepoterne i kroppen udtømte, og det kan derfor være afgørende for dit velvære at få renset ud. En detox med naturlige råvarer er som regel en god start!

Rigtig mange af os føler, at vores krop ikke er helt i balance. Vi føler os trætte og mangler overskud. Nogle af os bærer måske rundt på et par overflødige kilo og nogle har fordøjelsesproblemer. Kosten spiller en afgørende betydning for vores sundhed og velvære, og vi bør derfor gå efter gode råvarer. Gerne økologiske.

For at komme godt fra start med en forårsdetox, er det også vigtigt, at du bruger naturlige råvarer i din dagligdag. Vi guider dig her igennem 10 fantastiske superfoods, som alle er ideelle til en helt naturlig forårs detox.

10 fantastiske detox superfood

Artiskok

Et medlem af tidsel-familien. Artiskok har et særligt tilhørsforhold til leveren, og er derfor fantastisk i en detox. Traditionelt bruges artiskok som en rensende tonic. Ydermere indeholder planten et næringsstof kaldet cynarin. Undersøgelser har påvist at dette stof kan medvirke til at reducere et for højt kolesteroltal. Stoffet gavner også nyrerne og er altså en absolut detox superfood.

Ingefær

Et vigtigt krydderi, der særligt gavner fordøjelsessystemet. Ingefær har ydermere respiratoriske egenskaber og er godt mod kredsløbssygdomme. Og så gavner det tarmfloraen, og anses derfor som et fantastisk detox ingrediens. Grundet sine antiinflammatoriske egenskaber kan det også have en smertelindrende effekt.

Citron

Fuld af C-vitamin og antioxidant flavonoider. Citroner spiller en vigtig rolle for hele kroppens kemi og er særligt gavnlig for udrensning af systemet og som en naturlig detox.

Gurkemeje

Et medlem af ingefær-familien. Gurkemeje er stærkt antiinflammatorisk og styrkende for leveren. Det virker endvidere blodrensende, justerer mængden af alde, der virker nedbrydende på fedt, og endelig virker gurkemeje antibakterielt.

Æble

Et højt niveau af antiinflammatorisk quercetin. Ligeledes indeholder æbler et væld af vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter hvilket dermed gør dem til ideel detox mad.

Rødbede

En vidunderlig rodfrugt der stimulerer leveren, nyrerne, galdeblæren, milten og lymfesystemet. Rig på folater og opløselige detox fibre. Hjælper til med at reducere risikoen for hjertesygdomme og forhøjet kolesterol.

Avocado

Frugten vi alle elsker, er faktisk fyldt med E-vitamin, og undersøgelser har vist, at avocado kan reducere risikoen for hjertesygdomme, styrke immunforsvaret og endda hjælpe blodsukkeret ved at stabilisere udskillelsen af nsulin.

Agurk

Består hovedsageligt af vand. Agurker hjælper med at holde kroppen tilpas hydreret og udrenser toksiner ud af systemet, hvorfor den er kendt som en naturlig detox superfood. I agurkens yderste lag sidder masser af silicium, så sørg for at spise skrællen med! Særligt gavnligt for et stærkt hår, hud og negle.

Selleri

Selleri er kendt for at hjælpe maven og leveren og har traditionelt været benyttet i udrensende detox tonics. Rig på plantenæringsstoffer som hjælper med at regulere blodsukkeret gennem sin vanddrivende virkning.

Persille

Rig på flavonoider, især luteolin. Persille har vist sig at være en stærk antioxidant og er en glimrende kilde til vitamin C, A og betacaroten.

Ved at inddrage de ovenstående råvarer i din daglighed, vil du derved hjælpe kroppen med at opnå en naturlig detox, og du kan gå foråret og sommeren i møde med en sund og slank krop.

Tags:
,