Första Ecocert Cosmos-certifierade brun-utan-sol någonsin

Efterfrågan på ekologiska och naturliga produkter ökar och naturligtvis (!) är det något vi gillar! Vi är därför glada att introducera den första Ecocert COSMOS-certifierade Sunless Tan-produktserien någonsin.

På grund av den stora efterfrägan på en hälsosam brun-utan-sol från våra kunder, och särskilt från skönhetsindustrin, bestämde sig COOLA för att fixa det! Den nya kollektionen är inte bara fylld med läckra och hudvänliga ingredienser som ger huden en gyllene glans – det är också GMO-fritt, veganskt, ej testat på djur (naturligtvis inte!), fritt från parabener, parfymfritt och Ecocert COSMOS-certifierat.

Vad betyder denna certifiering egentligen? Vi hoppas att du skulle fråga! Läs vidare för att ta reda på alla fördelar med cenna certifiering och varför vi har arbetat så hårt för att skapa denna produkt åt dig.

VAD BETYDER ECOCERT COSMOS, OCH VARFÖR BETYDER DET NÅGOT?

För det första kan COSMOS-standarden användas av vilket företag eller tillverkare som helst som vill producera och marknadsföra ekologisk eller naturlig kosmetika till högsta standard. För att göra detta måste de ansöka om ett auktoriserat certifieringsorgan som sedan utför en grundlig revision av produktionen för att säkerställa att alla krav uppfylls. Dessa inkluderar följande:

Allmänna principer:

  • Främja användningen av produkter från ekologiskt lantbruk med respekt för biologisk mångfald
  • Använda naturliga resurser ansvarsfullt med respekt för miljön
  • Använda bearbetningsmetoder och processer som är rena och som respekterar både människans och miljöns hälsa
  • Integrera och utveckla begreppet ”grön kemi”

Ursprung och bearbetning av ingredienser:

  • Vatten – måste uppfylla hygienkraven
  • Mineraler och ingredienser av mineraliskt ursprung – måste vara av naturligt ursprung och kan ändras med enkla kemiska reaktioner
  • Fysiskt bearbetade agro-ingredienser – kan vara av växt-, djur- eller mikrobiellt urspriung, men inga genetiskt modifierade organismer, inga kritiskt hotade arter och endast ingredienser som härrör från (inte delar av) djur
  • Kemiskt behandlade agro-ingredienser – samma som ovan, och kemiska behandlingar måste följa principerna kring grön kemi. Ingredienserna måste följa strikta begränsningar i samband med toxicitet och biologisk nedbrytbarhet
  • Övriga ingredienser – en mycket begränsad förteckning över konserversingsmedel och vissa andra ingredienser, samt petrokemikalier, tillåts och granskas regelbundet med hänsyn till tillgången till acceptabla alternativ.

Kort sagt är COSMOS-standarden till för att skydda konsumenter och återförsäljare från produkter som är falskt märkta som ”ekologiska” eller ”naturliga”. COOLA strävar efter att behålla högsta standarden med hela vårt sortiment av solskyddsprodukter.

Vi är glada över att få leverera en vacker, hälsosam, miljöcertifierad glans till din hud! Förbered dig på att bli förälskad i den vackra färgen du får av vår gyllene blandning av arganolja, C-vitamin, hibiskus och kamomillextrakt.

Och vi hoppas att du kommer bli lika besatt av våra solprodukter som vi själva är!